Astrix, what's in a name

Astrix consult

de fascinatie tussen mensen en organisatie

Organisaties zijn levende relaties tussen mensen en markten, processen en managementstructuren. Net als in ecosystemen gaat het om relaties van organismen en hun levende en niet levende omgeving. Groei, verandering en ontwikkeling zijn natuurlijke processen in ecosystemen.

Strix aluco, de bosuil (a strix), leeft in bossen en bosranden. De bosuil is een scherpe waarnemer, overziet 360°, maar valt zelf nauwelijks op. Als hij in de schemer jaagt, hoor je hem niet vliegen; hij maakt geen geluid. Hij vliegt door bossen en over open plekken in het bos, langs beken en rivieren; het water dat altijd in beweging is.

Dit is het beeld voor advieswerk en interim-management: op de achtergrond, scherpe waarneming; weten hoe systemen in elkaar zitten en begrijpen dat mensen niet volgens die systemen werken. En altijd is er beweging; verandering in mensen, organisaties en omgeving:
De kunst van Astrix consult:
Geef mensen en organisaties beweging, die past bij hun tijd en omgeving.

Astrix consult of "a strix consult" is een natuurlijk, organisch advies. In het advies zit altijd de combinatie van leven en systemen: mensen en organisaties.

Een associatie met Astrix is ster (asterisk). Heldere sterren in de ruimte geven voldoende licht aan een levende organisatie. Astrix consult heeft de focus gericht op de positieve lichtpunten in organisaties en personen.

In de mythologie staat de uil voor Athene (Minerva), de Griekse godin van wijsheid, met beleid gevoerde strijd, kunst en wetenschappen. Het logo doet naast de uil en het bos ook denken aan een chip. En natuurlijk zijn er associaties met Asterix, de Gallische held. Elke gelijkenis met deze figuur berust op louter toeval, maar wij hebben daartegen geen enkel bezwaar.